Takaisin blogiin

Google Business Profile boostaa yrityksesi näkyvyyttä

hakukoneoptimointi
Työskentelyä tietokoneella

Onko yritykselläsi jo Google Business Profile (ent My Business)?

Business Profilen avulla tuot yrityksesi tiedot Googlen hakuun sekä Googlen karttoihin. Yrityksesi tiedot näkyvät erillisenä osiona hakunäkymän yhteydessä ns. knowledge panelissa kun yritystäsi haetaan, joko hakutulosten yhteydessä tai niiden oikealla puolella, näyttöpäätteestä riippuen.

Vasemmalla Business Profilen näkymä tietokoneen näytöllä, oikella mobiilissa.

 

Business Profile on esillä tavallisesti brändihauissa, ja toisinaan myös palvelua haettaessa

Useimmiten Google nostaa hakutuloksiin yrityksen tiedot sisältävän "knowledge panelin" kun yritystä haetaan sen nimellä. Toisinaan Google voi nostaa hakunäkymään myös yksittäisen yrityksen Business Profilen pelkän palvelua koskevan haun yhteydessä. Paikallisissa hauissa (kuten esim. "jooga helsinki", ks. kuva alla) hakutulokset sisältävät usein ns. map pack -näkymän, jossa esiintyy muutaman yrityksen tiedot. On keskeistä huomioida että mm. map pack sekä Business Profile mobiilissa sijaitsevat ennen ensimmäistä luonnollista hakutulosta. Tämä paikka siis kiilaa kaikkien luonnollisten hakutulosten ohi.

 Ns. map pack Googlen hakutuloksissa.

 

Jokaisella paikallisesti toimivalla yrityksellä tulisi olla Googlen Business Profile

Business Profile on lähes välttämätön kanava erityisesti paikallisesti toimiville yrityksille, mikäli haluaa pysyä mukana kilpailussa ja löytyä asiakkaille ajantasaisine yhteystietoineen. Profiilista on toki paljon hyötyä ihan jokaiselle yritykselle, vaikkei palvelisikaan fyysisessä liikkeessä. Business Profile tuo brändillesi myös uskottavuutta ja luotettavuutta asiakkaittesi silmissä (mitä itse ajattelet, jos löydät yrityksen esim. Instagramista, ja googletettuasi sen, et löydä kyseessä olevasta yrityksestä juuri mitään tietoa?). Business Profile rikastaa hakutuloksia yrityksesi haulla ja antaa asiakkaillesi tarpeellista tietoa yrityksestäsi heti Googlen hakutuloksissa (ja kartoissa). 

Mitä tietoja saan esille Business Profilen kautta?

Business Profilen kautta voit siis saada brändillesi lisää näkyvyyttä Googlen haussa ja kartoissa ja samalla mm. yrityksesi seuraavat tiedot esille:

 • yhteystiedot ja suora soittolinkki
 • linkki verkkosivuille
 • aukioloajat
 • kuvia
 • tuotteet ja palvelut
 • postauksia/julkaisuja
 • tapahtuma
 • tarjoukset
 • arvostelut, tähtiluokitukset
 • kysymyksiä ja vastauksia
 • tiedot karttoihin

Ja mikä parasta, tili on täysin ilmainen!

Aikaisemmin Business Profilea päivitettiin erillisen tilin kauttta, mutta nykyään päivityksen voi tehdä kätevästi suoraan Googlen hakunäkymän tai karttojen kautta.

Jos siis sinulla ei ole vielä tiliä, luo sellainen nyt osoitteessa: https://www.google.com/business/

Jos haluat saada lisää tietoa paremman hakukonenäkyvyyden rakentamisesta, liity maksuttomaan SEO-akatemian Sisäpiiriin ja saa parhaimmat vinkit suoraan sähköpostiisi!