Sini saavutti GWS-ohjelman myötä merkittäviä hyötyjä niin taloudellisesti kuin ammatillisen motivaation ja kehittymisen kannalta

Sini sai monipuolisesti SEO-töitä ja kattoi ohjelman kustannukset nopeasti uusilla SEO-asiakkuuksillaan

Sini Immonen

Viestintä- ja SEO-yrittäjä,
viestintätoimisto Sini.zen Oy

Kuusi kuukautta ennen GWS-ohjelmaan osallistumista, Sini Immosen yritystoiminta oli alkuvaiheessa. "Olin toiminut yrittäjänä vasta pari kuukautta, ja tarjosin lähes kaikkia viestinnän palveluita, joita osasin, keskittyen erityisesti sosiaalisen median ulkoistamiseen," Sini muistelee. Tämä aika oli täynnä uuden oppimista ja yritystoiminnan perustan rakentamista.

Kiinnostus hakukoneoptimointiin heräsi jo vuosia sitten

Sinin kiinnostus hakukoneoptimointiin oli itänyt jo vuosia aiemmin viestinnän palkkatöissä. Hän oli tietoinen Google-näkyvyyden tärkeydestä, mutta konkreettiset toimenpiteet jäivät epäselviksi. "Suurempi kiinnostus hakukoneoptimointia kohtaan heräsi, kun aloin seurata Juttaa Instagramissa. Tämä avasi uuden näkökulman ja innosti minua syventymään aiheeseen," Sini kertoo.

Uuden kysytyn SEO-taidon oppiminen innosti

Ennen ohjelmaan osallistumista Sini odotti saavansa uuden palvelun valikoimiinsa ja oppivansa hakukoneoptimoinnin perusteet. "Olin innoissani mahdollisuudesta laajentaa palveluitani ja oppia jotain uutta ja kysyttyä alalta," Sini kuvailee.

Sini kehuu kokemusta ohjelman parissa. "GWS oli erityisen hyvä. Jutan koulutustyyli oli konkreettinen ja lempeä, ja se resonoi vahvasti omien arvojeni kanssa. Koin oppivani paljon ja saavani uusia näkökulmia," Sini kuvaa.

Aiheen sisäistäminen oli yllättävän nopeaa

Sini kertoo ensimmäisten onnistumisten tuntuneen erityisen hyvältä. "Sain nopeasti myytyä hakukoneoptimoinnin palveluitani ja sisäistin alueen mielestäni aika nopeasti. Tämä johtui suurelta osin Jutan selkeästä ja käytännönläheisestä koulutustyylistä," Sini toteaa.

Vaikutus liiketoimintaan: keskittyminen ja karsinta

Ohjelma vaikutti merkittävästi Sinin liiketoimintaan. Hän kertoo karsineensa palveluvalikoimastaan pois vähemmän tärkeitä osa-alueita keskittyäkseen niihin, joita hän tykkää eniten tehdä. "Tämä muutos oli hyvä sekä henkisesti että taloudellisesti." hän toteaa. Ohjelman vaikutukset näkyivät tosiaan myös yrityksen taloudessa. "Sain katettua koulutuksen kustannukset nopeasti uusilla asiakkuuksilla," Sini sanoo.

GWS-ohjelman jälkeen Sini pääsi heti tekemään monipuolisia projekteja, kuten avainsanatutkimuksia ja laajempia SEO-projekteja. "Olen erityisen ylpeä siitä, että olen voinut tarjota lisäarvoa aiemmille asiakkailleni ja laajentaa osaamistani samojen asiakkuuksien parissa," hän kertoo.

“Olen erityisen ylpeä siitä, että olen voinut tarjota lisäarvoa aiemmille asiakkailleni ja laajentaa osaamistani samojen asiakkuuksien parissa”

Liiketoiminta kehittyy jatkossakin SEO-osaamisen johdattamana

Ohjelma on vaikuttanut Sinin ammatilliseen motivaatioon ja kehitykseen positiivisesti.

“Olen vakuuttunut koulutuksen laajuudesta ja laadusta. Koen olevani nyt parempi osaaja.” Halu oppia lisää ja vahvistaa omaa osaamista eri SEOn osa-alueiden parissa on vahva.

“Luulen, että meillä, jotka olemme tämän koulutuksen käyneet, on aika vankka pohja tehdä SEOa ja ennen kaikkea oppia koko ajan lisää. Meidän osaaminen ei perustu mutuun. Tässä koulutuksessa on takuulla Suomen parhain SEO-opettaja.”

Sini näkee liiketoimintansa kehittyvän uuden osaamisen myötä. Hän neuvoo muita yrittäjiä, jotka harkitsevat SEO-kurssin suorittamista: "Lähde mukaan, jos todella haluat oppia ja saada tuloksia. Aktiivinen osallistuminen on avain menestykseen."

Loppuun Sini toteaa: “Googlessa voi näkyä sattumalta, mutta jos haluaa saada sitä kautta tietoisesti asiakkaita, kannattaa joko opiskella itse SEO-akatemiassa tai ostaa palvelua joltakulta, joka on opiskellut SEO-akatemiassa.” “Jonkun verran on yllättänyt se, että hakukoneoptimointia(kin) voidaan tehdä ja tehdään paljon ns. black hat -metodein. Eettisyyttä ei voi liikaa korostaa, jotta tulokset ovat pitkäkestoisia.”

Sinin yritys viestintätoimisto Sini.zen Oy tarjoaa hakukoneoptimoinnin, viestinnän suunnittelun ja sisällöntuotannon palveluita.

 

Kirjoittanut: Mira Rossi